V svetu promocije in poslovnih daril se v zadnjih letih pogosto sliši izraz sublimacijski tisk. Gre za posebno tehniko, kjer se barve vnesejo direktno v material, tako da je tak način presonalizacije zelo diskreten , saj ne otipamo roba natisnjenega motiva, ampak material in dotisk delujeta enotno. Gre za posebne barve, ki se na izdelek prenesejo s pomočjo toplotnega transferja.

 Proces sublimacije

Večini je ta pojem poznan iz kemije, kjer smo se poigravali z Jodom. Gre namreč za fizikalni proces, kjer snov preide iz trdnega direktno v plinasto stanje in nazaj v trdno. Pri tisku to pomeni, da se barva, ki je na transfernem papirju / foliji ob prenosu s toplotno prešo spremeni v plinasto stanje ter se prenese direktno v strukturo materiala, kjer se spremeni nazaj v trdno stanje in tako obarva material. Pogoj je, da je material (vsaj delno) sestavljen iz poliestra oziroma je prevlečen z plastjo poliestra, kamor se barva nanese.

sublimacija skodelica

 

Zakaj je sublimacija popularna?

  • Omogoča izdelavo manjših serij in unikatov
  • Transferji za sublimacijo se tiskajo z digitalno tehniko, tako da večbarvni motivi in tudi fotografije niso problem
  • Preslikač za sublimacijo je suh, tako da ni nobenega packanja z barvami
  • Material in natiskani motiv se po prenosu zlijeta v eno, ni opaznega roba tiska in je zato tudi bolj obstojen na fizične poškodbe
  • Motivi, natisnjeni s pomočjo sublimacijskega tiska, so tako tudi dalj časa obstojni

 

Katere izdelke lahko potiskamo s sublimacijskim tiskom?

Nabor izdelkov je zelo velik! Najbolj popularne so skodelice, kjer obstaja več različnih oblik, nekatere so celo občutljive na temperaturo in se motiv pokaže šele, ko se skodelica segreje. Tiskati je moržno na posebej tretirane kovinske izdelke, kot so npr. bidoni.

sublimacija bidon

sublimacija brisaca

 

Prav tako so zelo popularne športne majice, ki so ponavadi sestavljene iz velikega odstotka poliestra. Potiskamo lahko tudi nakupovalne vrečke, bandane, natikače, ovratne trakove, podloge za miške, brisače, blazine in še številne ostale izdelke.

 sublimacija natikaci

 

 

Naša hitra ponudba skodelic za sublimacijo

Če hitro rabite promocijski izdelek, imamo rešitev za vas. Na zalogi imamo 300 ml skodelice, ki jih potiskamo povsem po vaših željah! Minimalno naročilo je 24 kosov, dobava s tisko pa le v nekaj dneh! Če se vam zdi ponudba zanimiva, nam lahko posredujete vaše povpraševanje.

sublimacija skodelicaet